Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Insecten fotograferen

Focus op Fotografie: Insecten fotograferen

Focus op Fotografie: Insecten fotograferen van Mark Overmars maakt het fotograferen van insecten leuk en eenvoudig. Mooie foto’s maken van insecten is iets wat iedereen kan. Met beperkte apparatuur, wat basiskennis en een aantal eenvoudige technieken kan ook jij binnen een paar weken spectaculaire foto’s van insecten maken.

Mark Overmars heeft meer dan 15.000 foto's van insecten gemaakt met vrijwel geen kennis van insectenfotografie en heeft hier heel veel van geleerd.

Hij beschrijft zijn zoektocht van twintig weken naar de beste en eenvoudigste manier om insecten te fotograferen. In deze korte tijd ontwikkelde hij zich van een beginner tot een geprezen insectenfotograaf. Met dit boek kun jij zo’n zelfde reis maken.

In dit boek staat alles wat je moet weten over camera’s en lenzen, over belichting, over compositie, over instellingen, over het gebruik van een flitser en het bewerken van de afbeeldingen. Het boek leert je ook over insecten en waar en hoe je ze kunt vinden. Het bevat 250 afbeeldingen van insecten, gemaakt door de auteur.

Het boek is geschikt voor de amateur met weinig tijd en beperkte middelen. Je zult zien dat met beperkte apparatuur en een klein beetje kennis en vaardigheid het geen enkel probleem is om insecten op een mooie manier te fotograferen.

  • Praktisch: Volg de auteur in zijn ontwikkeling van amateurfotograaf tot ervaren insectenfotograaf.
  • Fraai uitgevoerd: het boek bevat talloze spectaculaire kleurenfoto’s, als voorbeeld en ter inspiratie.
  • Compleet: na het lezen van dit boek heb je alles in huis om zelf ook de prachtigste foto’s van insecten te maken.

Het is geen algemene inleiding in de insectenfotografie, maar volgt Overmars' ontdekkingstocht en beschrijft zijn aanpak. Elke paragraaf beschrijft een week van die tocht en de meeste staan op zichzelf, dus je kunt sommige overslaan als je minder in het onderwerp geïnteresseerd bent.

Focus op Fotografie: Insecten fotograferen - Mark Overmars
Pagina's: 304
Prijs: € 34,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: