Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Hasselblad XCD 3,2-4,5/20-35E lens

Hasselblad XCD 3,2-4,5/20-35E lens

De Hassselblad XCD 3,2-4,5/20-35E is het eerste ultragroothoekzoomobjectief in de Hasselblad XCD E-serie. De ‘E’ staat voor exclusiviteit en geeft aan dat dit objectief tot de beste optische prestaties binnen de serie behoort. Met een brandpuntsafstand van 16-27mm (full-frame equivalent) en een maximaal diafragma van f/3,2, biedt het objectief flexibiliteit in uiteenlopende situaties.

Dankzij het geavanceerde optische ontwerp, de flexibele scherpstelling en de bladsluiter kunnen gebruikers verschillende thema’s vastleggen, zoals landschappen, stedelijke omgevingen, grote binnenruimtes en omgevingsportretten.

De lens is geschikt voor Hasselblad 100 MP medium formaat camera's, zoals de Hasselblad X2D 100C en Hasselblad 907X CFV 100C.

Deze lens heeft een optische opbouw van 16 elementen in 12 groepen, inclusief drie asferische elementen, die aberraties effectief verminderen. Dit zorgt voor een hoge beeldkwaliteit die voldoet aan de resolutie-eisen van een 100-megapixel sensor, met scherpe resultaten over het hele brandpuntsbereik en biedt consistente helderheid van het centrum tot aan de randen, met natuurlijke kleuren en gedetailleerde beelden.

Bij een groothoekstand van 20mm blijft het maximale diafragma f/3,2, wat zorgt voor scherpe details op de voorgrond en een zachte bokeh in situaties met weinig licht.

De brandpuntsafstand van 20mm is de breedste in het Hasselblad X-systeem, en in combinatie met het f/3,2-diafragma biedt het een ruime beeldhoek en een groot diafragma binnen het medium-formaat systeem van Hasselblad.

foto: © Emanuele Di Mare

Met zijn bereik van ultragroothoek tot groothoek is deze lens geschikt voor diverse situaties. De mogelijkheid om snel de gewenste brandpuntsafstand aan te passen zonder van lens te wisselen, stelt fotografen in staat om zowel brede landschappen, uitgestrekte interieurs als omgevingsportretten vast te leggen.

De XCD 3,2-4,5/20-35E is uitgerust met een stappenmotor en een scherpstelmechanisme met tandwielaandrijving en een kleine, lichte scherpstellensgroep voor nauwkeurige en stille bediening van de scherpstelling zowel met autofocus of handmatige scherpstelling.

De bladsluiter van de lens ondersteunt flitssynchronisatie bij alle sluitertijden, met een maximale flitssynchronisatiesnelheid tot 1/2000s.

De behuizing van de lens is gemaakt van metaal en heeft een subtiele, tijdloze uitstraling. Het ontwerp is stabiel, betrouwbaar en ergonomisch, wat zorgt voor een uitstekende gebruikerservaring. Het elegante en gestroomlijnde design wordt versterkt door het gegraveerde "H"-logo op zowel de scherpstel- als zoomringen, en een naamplaatje op de lensvatting met branding en het "V"-embleem.

Het Hasselblad XCD 3,2-4,5/20-35E objectief heeft een prijs van €6.729,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: