Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Irving Penn - Centennial

Irving Penn - Centennial

Centennial werd in 2017 gepubliceerd ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de geboorte van Irving Penn. Het boek werd uitgebracht door The Metropolitan Museum of Art, in samenwerking met Yale University Press, en diende als begeleidend materiaal voor een grote retrospectieve tentoonstelling in het museum in New York.

Het boek biedt een uitgebreid overzicht van Penn's werk en leven, met meer dan driehonderd afbeeldingen die zijn volledige carrière bestrijken. Het bevat niet alleen zijn beroemde mode- en portretfotografie, maar ook zijn minder bekende werken, zoals zijn vroege tekeningen en foto's uit zijn persoonlijke archieven.

De publicatie is ingedeeld in thematische secties die verschillende fasen en aspecten van zijn carrière belichten, van zijn werk in de mode-industrie tot zijn experimentele en abstracte fotografische werken.

Een essentieel werk voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de fotografie en in het bijzonder in het werk van Irving Penn. Het biedt diepgaande inzichten in zijn artistieke visie en werkwijze, ondersteund door essays van deskundigen en historici die zijn werk in een bredere culturele en historische context plaatsen.

Irving Penn (1917-2009) was een van de meest invloedrijke en iconische fotografen van de 20e eeuw. Hij stond vooral bekend om zijn modefotografie, portretten en stillevens. Penn werkte gedurende een groot deel van zijn carrière voor Vogue en maakte enkele van de meest memorabele en tijdloze beelden van beroemdheden, mode en alledaagse voorwerpen. Zijn stijl kenmerkte zich door eenvoud, precisie en aandacht voor detail. Hij had een talent voor het vastleggen van de essentie van zijn onderwerpen op een manier die zowel elegant als tijdloos was.

Penn's werk omvatte een breed scala aan onderwerpen, waaronder modefotografie, portretten van beroemdheden, stillevens en reizen. Zijn portretten van beroemdheden zoals Pablo Picasso, Audrey Hepburn en Alfred Hitchcock zijn bijzonder beroemd. Ook zijn serie Small Trades, waarin hij mensen in hun werkuniformen fotografeerde, wordt beschouwd als een van zijn meest opmerkelijke werken.

Irving Penn - Centennial
Pagina's: 376
Prijs: € 57,96
Uitgever: Metropolitan Museum Of Art

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: