Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica M11-D: analoge fotografie met digitale workflow

Leica M11-D combineert analoge fotografie met digitale workflow

Opnieuw een full-frame meetzoeker camera zonder LCD: de Leica M11-D.

Door het ontbreken van een display aan de achterzijde, richt fotograferen met de Leica M11-D zich op de elementaire aspecten van de fotografie, zoals compositie, diafragma, sluitertijd en ISO. In plaats van een display zit er een grote ISO-knop op de achterkant van de camera. Op het gebied van functionaliteit heeft de nieuwe M11-D echter niets ingeleverd.

Met zijn duidelijke aanpasbaarheid, moderne connectiviteit en op hardware gebaseerde authenticiteitstechnologie, die voor het eerst in een camera geïntroduceerd werd met de Leica M11-P als Leica Content Credentials, toont de M11-D zich als een perfecte combinatie van klassieke meetzoekerfotografie en geavanceerde cameramogelijkheden.

Met zijn strakke lijnen, de matzwart gelakte oppervlakken, en de afwezigheid van het rode Leica logo, staat de nieuwe M11-D ook voor maximaal understatement in het tijdloze Leica productontwerp.

De authenticiteit van de foto's die met de M11-D zijn gemaakt, kan dus op elk moment worden gecontroleerd met een vrij verkrijgbare tool of op https://contentcredentials.org/verify.

Triple Resolution Sensor Technology

De Leica M11-D biedt de mogelijkheid om foto's te maken met resoluties van 60, 36 of 18 MP. Met een buffer van 3 GB kunnen continu-opnamen worden vastgelegd tot 5 beelden per seconde bij 60 MP. Het interne geheugen van 256 GB biedt ruime opslagcapaciteit. De batterij is krachtig genoeg om de camera altijd klaar te maken voor gebruik wanneer nodig. Het compacte full-frame ontwerp ligt comfortabel in de hand en weegt 540 gram (inclusief batterij), wat 115 gram lichter is dan het vorige model.

De M11-D is eenvoudig in gebruik en maakt deel uit van het M-systeem, waardoor het compatibel is met een uitgebreide reeks M-lenzen die sinds 1954 zijn geproduceerd.

De camera is uitgerust met een full-frame sensor en Triple Resolution Technology, ontwikkeld voor de Leica M11-serie, en heeft een ISO-bereik van 64 tot 50.000, wat goede prestaties mogelijk maakt bij weinig licht met beheersing van ruis.

Digitale workflow met Leica FOTOS app

Hoewel de Leica M11-D de analoge ervaring overbrengt naar de digitale wereld, beperkt hij zich daar niet toe. Elke fotograaf bepaalt zelf op welk moment de digitale workflow wordt geïntegreerd in het werk met de M11-D. De nieuwe M-Camera biedt naadloze connectiviteit via Bluetooth of een directe kabelverbinding. Als gecertificeerd "Made for iPhone® and iPad®"-product biedt het een bijzonder snelle en comfortabele verbinding met iOS-apparaten.

Verdere instellingen kunnen gemaakt worden met de Leica FOTOS app op de smartphone. De verbinding met de app maakt zo een eenvoudige foto-overdracht, afstandsbediening en geotagging mogelijk. Bovendien kunnen foto's, onafhankelijk van de camera, worden gecontroleerd en beoordeeld in de Leica FOTOS app op iOS- of Android-apparaten.

Aanpassingen zoals de witbalans en de keuze tussen de bestandsformaten DNG en JPEG kunnen ook in de app worden gemaakt. Eenmaal opgeslagen in de Leica FOTOS app, neemt de M11-D de instellingen permanent over. Op deze manier kan de nieuwe M-Camera worden aangepast aan de gewenste vereisten.

Bijpassende accessoires en natuurvriendelijke verpakking

Naast de nieuwe M11-D, zijn er twee bijpassende accessoires van hoogwaardig leer beschikbaar. Een daarvan is een zwarte protector, speciaal ontworpen voor de M11-D met een uitsparing voor de mechanische ISO-draaiknop op de achterkant van de camera. De andere is een draagriem die verkrijgbaar is in zwart en cognac, gemaakt uit één stuk leer en geschikt voor alle camera's uit de Leica M-serie.

Met een scherpe focus op de toekomst, herontwerpt Leica zijn verpakkingen en introduceert het een nieuw verpakkingsconcept voor Leica-producten, beginnend met de M11-D. De nieuw ontworpen dozen worden geproduceerd in Duitsland en zijn bijna volledig gemaakt van natuurlijk papier.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica M11-D is vanaf nu verkrijgbaar voor € 9.350,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: