Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH. en Extender L 2.0x

Leica Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH. en Extender L 2.0x

Een geheel nieuw Leica Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH. telezoomobjectief en nieuwe Leica Extender L 2.0x breiden het L-Mount assortiment uit wat de voltooiing betekent van de objectieven Trinity voor het Leica SL-systeem.

Een trinity bestaat uit drie zoomlenzen, vaak met een vaste maximale diafragmaopening van f/2.8. Deze lenzen geven je de mogelijkheid om een enorm scala aan brandpuntsafstanden te bestrijken, van groothoek tot standaard en telefoto, en dat allemaal met slechts drie lenzen in je tas.

Als je een trinity hebt, kun je moeiteloos schakelen van ultra-groothoek, ideaal voor adembenemende landschappen, naar telefoto, waarmee je moeiteloos verre details kunt vastleggen, en alles wat daartussen ligt.

Als derde zoomobjectief met een diafragma van F/2.8 over het gehele zoombereik, vormt de nieuwe Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH., samen met de Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. en de Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH., een krachtige drie-eenheid voor het Leica SL-systeem.

Deze drie SL objectieven maken het mogelijk om te fotograferen en te filmen met een continu diafragma over het gehele brandpuntbereik van 14mm ultragroothoek tot 200mm tele. Tegelijkertijd introduceert Leica Camera AG een teleconverter voor de tele Vario-objectieven met L-Mount. De Leica Extender L 2.0x breidt het nieuwe SL-objectief uit tot een maximale brandpuntsafstand van 400mm.

Met de klassieke tele(zoom)brandpuntsafstand is dit objectief geschikt voor portretfotografie. Het vaste f/2.8 diafragma over het gehele zoombereik, in combinatie met de effectieve beeldstabilisatie, maakt deze nieuwe Vario-zoom bovendien veelzijdig inzetbaar voor verschillende toepassingen, zoals evenementen-, sport- en natuurfotografie.

In het objectief bevinden zich 20 lenselementen verdeeld over 15 groepen, waaronder drie met asferische oppervlakken, die zorgen voor scherpe en gedetailleerde beelden bij elke brandpuntsafstand, zelfs in de hoeken van het frame. De interne scherpstelling zorgt ervoor dat de totale lengte van het objectief gelijk blijft, ongeacht de gekozen brandpuntsafstand, wat de bediening prettig maakt.

De Leica Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH wordt geleverd met een statiefgondel, waardoor het gebruik van de combinatie met een SL-camera goed in balans op een statief mogelijk is.

Met de nieuwe, los verkrijgbare Leica Extender L 2.0x kan de brandpuntsafstand van de nieuwe Vario-telezoom worden verlengd van 70-200mm naar 140-400mm. Daarnaast is de Extender ook compatibel met de huidige Leica Vario-Elmar-SL 1:5–6.3/100–400, waardoor deze een supertele maximale brandpuntsafstand bereikt van maar liefst 800 mm.

De Extender L 2.0x neemt weinig ruimte in beslag in de fototas, maar biedt volop extra mogelijkheden om creatieve visies te realiseren.

Prijzen en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs voor de nieuwe Leica Vario-Elmarit-SL 70-200 f/2.8 ASPH. bedraagt € 3.150,00.
De adviesverkoopprijs van de Leica Extender L 2.0x bedraagt € 920,00.
Beide producten zijn zeer binnenkort verkrijgbaar.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: