Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nikon Comedy Wildlife 2024 finalisten

Nikon Comedy Wildlife 2024 finalisten
foto: Artur Stankiewicz - Im too sexy for my love / Nikon Comedy Wildlife Awards

Nikon heeft de finalisten van de Nikon Comedy Wildlife Awards 2024 bekend gemaakt. Uit alle inzendingen is een selectie gemaakt van veertig foto’s, vier portfoliobeelden en drie video’s, waarin de bijzondere schoonheid en humor van 's werelds meest opmerkelijke wilde dieren is vastgelegd.

Dit jaar heeft de meest vermakelijke natuurfotografiewedstrijd ter wereld opnieuw een recordaantal bijzondere en grappige inzendingen opgeleverd.

Bijna 9.000 inzendingen uit 98 landen deden mee om kans te maken op de hoofdprijs: een unieke safari van een week met Alex Walker's Serian in de Maasai Mara.

© Leslie Mcleod - Hide and seek / Nikon Comedy Wildlife Awards

Tot de meest opvallende inzendingen van dit jaar behoren een jachtluipaard die zich speels verstopt achter een boom, een paar beren die elkaar warm omhelst, een vis die een adelaar achtervolgt in de lucht en een kleine vliegende eekhoorn die het zelfvertrouwen van een maffiabaas uitstraalt.

De finalisten worden beoordeeld door een jury van toonaangevende fotografen, waaronder Nikon Creators Cameron Whitnall, Lara Jackson en Roxy Furman, en Nikon-ambassadeurs Daisy Gilardini en Charlie Hamilton James.

Ook kan het publiek online stemmen op hun favoriete inzending, want het stemmen voor de People's Choice Award (de publieksprijs), gesponsord door Affinity Photo, is nu officieel geopend.

© Przemyslaw Jakubczyk - Unexpected role swap / Nikon Comedy Wildlife Awards

Wanneer je stemt op jouw favoriete komische dierenfoto, kunnen ze gratis deelnemen aan een prijstrekking met kans op £500. Stemmen is mogelijk op de website via de People's Choice-link.

De winnaar van de wedstrijd, samen met de winnaars van de verschillende categorieën en eervolle vermeldingen, wordt bekendgemaakt op dinsdag 10 december 2024 tijdens een speciale prijsuitreiking in Londen.

Daarna volgt gedurende een week een unieke, gratis tentoonstelling van 10 t/m 16 december 2024, waar Nikon het prachtige werk van de finalisten van 2024 tentoonstelt in de Gallery@Oxo.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: