Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony FE 85mm F1.4 GM II portretlens

Sony FE 85mm F1.4 GM II portretlens

De Sony FE 85mm F1.4 GM II is een hoogwaardige lens die uitblinkt in resolutie en zachte bokeh, met een snelle autofocus (AF) in een compacte vorm. Deze lens, uitgerust met de nieuwste innovaties van Sony is in combinatie met de meest recente camera’s uit de Sony Alpha-serie geschikt voor uiteenlopende creatieve toepassingen, van portret- en trouwfotografie tot videografie.

Fotografen en videografen vertrouwen op de brandpuntsafstand van 85mm met een groot diafragma waarmee je elke wimper haarscherp op beeld krijgt, wat deze lens ideaal maakt voor portretfotografie.

De FE 85mm F1.4 GM II is ontworpen met twee XA- en twee ED-lenzen om aberraties te minimaliseren en een hoge beeldkwaliteit van rand tot rand te leveren. Dankzij Sony's Nano AR Coating II worden lichtvlekken en schaduwen effectief onderdrukt voor scherpe beelden.

Het 11-lamellen diafragma en geoptimaliseerde sferische aberratie zorgen voor de kenmerkende zachte bokeh van G Master-lenzen.

De autofocus van de FE 85mm F1.4 GM II is wendbaar, waardoor het snelheidsvoordeel van geavanceerde camerabody's maximaal wordt benut. Bij fotografie is de autofocus tot driemaal sneller dan bij de FE 85mm F1.4 GM, met een hoge nauwkeurigheid in het volgen van bewegende onderwerpen.

De lens kan moeiteloos bijhouden met de 120 fps continu-opnamen van de Alpha 9 III, en de trackingprestaties zijn aanzienlijk verbeterd.

Vergeleken met de 85mm F1.4 GM is de FE 85mm F1.4 GM II (642 gram) ongeveer 20% lichter en 13% kleiner, dankzij de nieuwste mechanische technologie en het optische ontwerp van deze lens en heeft een filterdiameter van φ77 mm, een diameter van 84,7 mm en een lengte van 107,3 mm.

Het voorste lenselement heeft een fluorcoating, waardoor vuil zoals vingerafdrukken en stof eenvoudig te verwijderen is. Het stof- en vochtbestendige ontwerp zorgt voor extra betrouwbaarheid onder uitdagende omstandigheden buiten.

foto: © Isabel Janssen | @outsider.i

Prijs en beschikbaarheid
​De Sony FE 85mm F1.4 GM II zal vanaf begin september 2024 voor ongeveer €2.100,- verkrijgbaar zijn bij erkende Sony dealers.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: