Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony ZV-E10 II en E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II

Sony ZV-E10 II camera en E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II lens

Sony's nieuwe ZV-E10 II camera met bijpassend E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II objectief is speciaal geschikt voor content creators, en behoudt alle geliefde functies van de ZV-E10 zoals Creative Looks, Product Showcase Setting, Background Defocus-functie en het vari-angle schermpje, met meer verfijning en gebruiksgemak.

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de ZV-E10 II een verbeterde interne hardware met een 26 Megapixel Exmor R CMOS-sensor en de nieuwste BIONZ XR-beeldprocessor van Sony. Verder heeft dit model een verbeterde autofocus, video-opnamemogelijkheden met een Cinematic Vlog Setting, en een nieuwe verticale gebruikersinterface.

De verbeterde Sony Z-batterij zorgt voor een langere levensduur, en verbeterde connectiviteit maakt live streaming en gegevensoverdracht eenvoudig. Compact en lichtgewicht, met slechts 377 gram, ligt de camera comfortabel in de hand.

Beelden kunnen direct aangepast worden door te kiezen uit tien Creative Look-opties: Standaard (ST), Portret (PT), Neutraal (NT), Levendig (VV), Levendig 2 (VV2), Film (FL), Instant (IN), Soft Highkey (SH), Zwart-wit (BW) en Sepia (SE). Elke look kan verder worden aangepast via acht verschillende parameters, om content te kunnen customizen. Eenmaal aangepast, kunnen zes persoonlijke stijlen opgeslagen worden in de camera.

Met de ZV-E10 II kunnen creators ook met één druk op de knop hoogwaardige, cinematische video's maken met de Cinematic Vlog-instelling. Deze functie vertaalt automatisch de beeldverhouding, framerate en Autofocus-overgangssnelheid naar de optimale instellingen voor cinematische video-opnamen. Er zijn vijf Looks, zoals S-Cinetone, waarmee huidtinten verbeterd kunnen worden, of met een van de vier Moods kunnen specifieke kleuren benadrukt worden.

De ZV-E10 II heeft 759-punts fasedetectie Autofocus met realtime Eye Autofocus voor mensen, dieren en vogels. Met een Exmor R CMOS-sensor biedt de camera hoge gevoeligheid en weinig ruis met een ISO-bereik van 100 tot 32000. Je kunt meer dan 70 Sony APS-C objectieven koppelen via Sony's E-bevestiging.

Dankzij 5,6K oversampling levert de camera 4K-opnamen tot 60p. De beeldstabilisatie met precisie gyroscoop zorgt voor effectieve stabilisatie, zelfs bij 4K opnamen. De geüpgradede Z-batterij (NP-FZ100) biedt continu filmopnamen tot 195 minuten.

Extra functies

• Nieuwe verticale gebruikersinterface die automatisch roteert, van horizontaal naar verticaal, om het maken van verticale content te stroomlijnen. In combinatie met het vari-angle LCD-schermpje kunnen creators hun content vanuit elke hoek maken en bekijken.
• S&Q-modus met 5x slow motion: 4K 60p-120p opnames maken in heldere XAVC-S Full HD-kwaliteit.
• Product Showcase-instelling, ideaal voor het eenvoudig opnemen van productrecensievideo's met vloeiende focusovergangen van je gezicht naar het object.
• Bokeh knop waarmee je de scherptediepte aan kan passen met één druk, om zo een onscherpe achtergrond te krijgen.
• Face Priority Auto-Exposure om gezichten te detecteren en de belichting aan te passen om de helderheid te optimaliseren, zelfs tijdens het opnemen in veranderende lichtomstandigheden.
• Soft Skin Effect maakt de huid gladder en vermindert de zichtbaarheid van oneffenheden.
• Een USB 3.2 Type-C (SuperSpeed USB 5 Gbps) poort voor connectiviteit en snelle bekabelde overdracht naar een compatibele smartphone of laptop via de Creators App.


• Time-Lapse sequenties om in-camera time-lapsen te maken en het belichtingsinterval in te stellen van 1 seconde tot 60 seconden.
• Microfoon met 3 capsules en instelbare richtingsgevoeligheid (eerder geïntroduceerd in de ZV-E1) voor het vastleggen van heldere, hoogwaardige audio. Gebruikers kunnen aangeven uit welke richting geluid opgenomen dient te worden.
• Windscherm om ruis te verminderen.
• Multi-interface (MI Shoe) voor een externe microfoon voor extra audio-opties.
• Livestream functie dankzij de ondersteuning van 5 GHz Wi-Fi-connectiviteit.
• Sony's Screen Reader- en menuvergrotings-functie zijn inbegrepen om oplossingen voor toegankelijkheid te bieden, zodat iedereen dit toestel kan gebruiken.

Belangrijkste kenmerken van de E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II

De E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II is een compacte APS-C powerzoom-lens die afzonderlijk of als onderdeel van de kit met de ZV-E10 II verkrijgbaar is. Deze lens is licht van gewicht en biedt verbeterde autofocus (AF) en videoprestaties vergeleken met het vorige model.

Het is Sony's 75e objectief met E-bevestiging en een kitlens voor de nieuwe ZV-E10 II. De lens bereikt een hoge resolutie door middel van vier asferische elementen en één ED-element (Extra low Dispersion) in een effectief optisch ontwerp.

Een minimale focusafstand van 0,25 m (breed)/ 0,30 m (tele) en een maximale vergroting van 0,215x voor veelzijdige close-up prestaties om alle nodige details vast te leggen. Dankzij het kleine formaat en het lage gewicht (ongeveer 107 gram) is dit een draagbaar objectief voor dagelijks gebruik.

De soepele powerzoom van deze lens is ideaal voor filmopnamen. De Autofocus is ook beschikbaar tijdens het zoomen. De ingebouwde optische beeldstabilisatie werkt nauw samen met de stabilisatie en de Active Mode van de ZV-E10 II body om zo onscherpte te kunnen voorkomen.

Verder ondersteunt deze lens in-body “Focus Breathing Compensation” om verschuivingen in de beeldhoek tijdens het scherpstellen te minimaliseren voor vloeiende, stabiele opnamen.

Prijs en beschikbaarheid

Beschikbaar vanaf eind juli 2024. ​
​De ZV-E10 II body zal voor ongeveer €1.099,- verkrijgbaar zijn.
De E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II zal los voor ongeveer €299,- verkrijgbaar zijn.
De ZV-E10 II + E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS II in een kit zal ongeveer €1.199,- kosten.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: