Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon EOS R1 en Canon EOS R5 Mark II systeemcamera's

Canon EOS R1 en Canon EOS R5 Mark II full-frame systeemcamera's

De lancering van de EOS R1 en EOS R5 Mark II full-frame systeemcamera's betekent een belangrijk moment voor Canon. De EOS R1 is uitgerust met geavanceerde functies die professionele nieuws- en sportfotografen in staat stellen om steeds weer de perfecte opname te maken. De EOS R5 Mark II is daarentegen ontworpen voor een breed scala aan hybride professionals, waardoor ze elk creatief project kunnen realiseren.

Voor het eerst zijn beide cameramodellen uitgerust met het nieuwe 'Accelerated Capture' imaging-platform, bestaande uit de nieuwe DIGIC Accelerator processor, de krachtige DIGIC X-beeldprocessor en nieuw ontwikkelde high-speed beeldsensoren.

De DIGIC Accelerator ondersteunt de verwerking van grote hoeveelheden gegevens en werkt samen met Deep Learning-technologieën. Deze combinatie biedt verbeterde prestaties en nieuwe functies op het gebied van automatische scherpstelling, continu fotograferen en opnamekwaliteit.

Gemaakt met RF 50mm F1.2L USM en EOS R1, f/1.2 - 1/2000 - 6400

Dankzij dit nieuwe imaging-platform beschikken de EOS R1 en EOS R5 Mark II over de nieuwste versie van Dual Pixel CMOS - Dual Pixel Intelligent AF. Deze technologie biedt verbeteringen zoals nauwkeurigere tracking van onderwerpen door gezichten en bovenlichamen van spelers te herkennen en obstakels of andere spelers te vermijden.

Daarnaast kunnen specifieke gezichten geregistreerd en gevolgd worden met prioriteit. De nieuwe 'Action Priority' modus herkent automatisch veelvoorkomende actieposities in basketbal, voetbal en volleybal, waardoor het hoofdonderwerp in snelle en dynamische situaties wordt gevolgd en het belangrijkste actiemoment wordt vastgelegd.

Eye-control AF, waarmee je eenvoudig het gewenste onderwerp kunt vastleggen door in de zoeker te kijken zonder knoppen te gebruiken om het AF-punt te verplaatsen, is nu beschikbaar in de EOS R5 Mark II en is in beide modellen verbeterd.

Het biedt nu twee keer de prestaties van de EOS R3, met een sensor met meer pixels, verbeterde LED's, een groter oogdetectiegebied en een vernieuwd detectie-algoritme. Dit biedt een unieke en instinctieve manier om een onderwerp te selecteren binnen een complexe scène.

Beide camera's beschikken over een grote zoeker met hoge helderheid en resolutie zonder black-outs. De EOS R1 biedt de hoogste resolutie met 9,44 miljoen dots, terwijl de EOS R5 Mark II twee keer zo helder is als de EOS R5.

Via het nieuwe imaging-platform hebben de EOS R1 en EOS R5 Mark II verbeterde beeldkwaliteit met Deep Learning in-camera "image upscaling" en ruisonderdrukking. Dit zorgt voor een viermaal hogere resolutie of minder ruis bij gebruik van JPEG- of HEIF-formaten.

Gemaakt met RF 24-105mm F2.8L IS USM Z  en EOS R5 Mark II - f/2.8 - 1/160 - 6400

Gebruikers kunnen ook in-camera bijsnijden en vergroten, waardoor het eenvoudiger is om foto's te verzenden zonder eerst externe programma's te gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid
De Canon EOS R1 is vanaf november verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 7.499,-. De Canon EOS R5 Mark II is al vanaf eind augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 4.799,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: