Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Halloween foto’s maken

Halloween foto's maken

Halloween Fright Nights bij Walibi Holland is niet alleen een spectaculair evenement voor thrill-seekers, maar ook een perfecte gelegenheid om fotografievaardigheden te testen in een uitdagende omgeving. Dit jaar heeft Walibi flink geïnvesteerd in de scare zones, met vernieuwde decorstukken, extra effecten en opvallende toevoegingen die voor unieke foto-opportuniteiten zorgen.

In dit artikel vind je de beste tips voor hoe je deze griezelige sfeer het beste kunt vastleggen.

De juiste apparatuur

Het fotograferen van een evenement zoals Halloween Fright Nights vergt net wat meer van je apparatuur. Veel van de scare zones, zoals Pirates Cove en Ghostly Graveyard, zijn schaars verlicht, dus het gebruik van een camera met een goede ISO-prestatie is enorm belangrijk.

Een snelle lens (met een groot diafragma, bijvoorbeeld f/1.8) helpt je om meer licht op te vangen en zorgt bovendien voor een mooie bokeh bij foto’s van de verlichte decoraties en acteurs. Vergeet niet om een statief mee te nemen en kaartjes te halen met deze leuke pretpark korting actie.

Beweging en actie vastleggen

In de nieuwe scare zone Tangled Twigs met zijn krakende takken en vallende bomen, draait alles om beweging en geluid. Gebruik een snellere sluitertijd om het dynamische karakter van deze zone vast te leggen.

Voor een dramatischer effect kun je experimenteren met een iets langere sluitertijd om de beweging van vallende bladeren of rook van de CO2-shooters in Ghostly Graveyard op een spookachtige manier te laten vervagen.

Speel met licht en schaduw

De scare zones in walibi zitten boordevol nieuwe lichteffecten die je kunt benutten om gave beelden te maken. In Pirates Cove is er een videoprojectie van een spookkapitein die interacteert met acteurs. Dit is een geweldige kans om te experimenteren met silhouetten of het vastleggen van de interactie tussen het projectiebeeld en de echte omgeving.

Zorg ervoor dat je schaduwen in je voordeel gebruikt. De vuurtoren en het Freak Show-bord in Festival of Freaks geven bijzondere lichtpunten waar je acteurs en decors omheen kunt kaderen voor een dramatisch effect.

Details vastleggen in decor en kostuums

Elk scare zone is gevuld met intrigerende details die het waard zijn om van dichtbij vastgelegd te worden. De zerken en het mausoleum in Ghostly Graveyard bijvoorbeeld, bieden perfect materiaal voor close-ups met scherpe details.

Gebruik een macro-lens of een prime-lens om de textuur van de zerken of de artistieke sculpturen van Eddie de Clown in Festival of Freaks vast te leggen.

Vergeet ook niet de kostuums van de acteurs. In Nightmares zie je karakters als Peter Pan en de Queen of Hearts rondlopen in prachtige outfits die perfect zijn voor eventuele portretfotografie.

Emotie en spanning vastleggen

Een van de belangrijkste aspecten van een evenement zoals Halloween Fright Nights is het vastleggen van de emoties en de spanning van zowel de bezoekers als de acteurs. Het nieuwe Dystopia gebied biedt een perfecte gelegenheid om de angst en spanning in de gezichten van bezoekers te vangen.

Probeer in deze situaties een hogere ISO te gebruiken om scherpe foto's te maken zonder dat je flits het moment bederft. Flitsen kan de spanning in het moment verpesten, dus probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: