Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 90mm F/2.8 Di III MACRO VXD voor Sony E en Nikon Z

Tamron 90mm F/2.8 Di III MACRO VXD voor Sony E en Nikon Z mount

Ter viering van het 45-jarig jubileum van het eerste Tamron macro-objectief, brengt Tamron een langverwachte systeemcameraversie van dit iconische objectief uit. Het Tamron 90mm F/2.8 Di III MACRO VXD (Model F072) objectief is een kort tele 1:1 macro-objectief dat compatibel is met full-frame Sony E-mount en Nikon Z-mount systeemcamera's.

In 1979 introduceerde Tamron zijn eerste 90mm macro-objectief, de SP 90mm F/2.5 (Model 52B), en veranderde daarmee het concept van macro-objectieven. Bekend om zijn prachtige bokeh en uitstekende beeldkwaliteit, werd dit objectief aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden, maar het werd al snel populair voor verschillende soorten fotografie, waaronder veldwerk en portretten.

foto: Junichi Shimizu

Liefkozend Tamukyu genoemd, een samenvoeging van de twee Japanse woorden Tamron en negen, ontving het lovende kritieken van close-up fanaten, natuurfotografen en portretliefhebbers.

Tamron bleef innoveren als reactie op de veranderende fotografische behoeften en bracht opeenvolgende modellen uit, zoals de SP AF90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 (Model 272E) en de SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F004). In 2016 introduceerde Tamron de SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F017), een evolutie van Model F004. De digitale coatingtechnologie, gecombineerd met zijn zachte, natuurlijke bokeh en haarscherpe weergave, blijft geliefd bij veel fotografen.

Unieke kenmerken

• Hoge optische prestaties: scherpe details en een zachte bokeh dankzij een geavanceerde optische constructie en speciale coatings om aberraties te minimaliseren.
 
• Vlakke beeldscherpte geschikt voor nauwkeurige opnames van documenten en kunstwerken door de correctie voor scherpe rand-tot-rand beeldscherpte en minimale vervorming.

• Het 12-bladige diafragma creëert een mooie, ronde bokeh en stereffecten, ideaal voor macrofotografie en opnames met puntlichtbronnen.

• Het objectief is compact (126,5 mm) en weegt slechts 630 gram, wat het geschikt maakt voor langdurig gebruik en gemakkelijk vervoer.

• Praktische zonnekap voorzien van een nieuw ontwerp met schuifvenster voor eenvoudig gebruik van filters zonder de zonnekap te verwijderen.

• Tamron Lens Utility software voor het aanpassen van lensfuncties en het uitvoeren van firmware-updates.

• Het objectief heeft snelle en nauwkeurige autofocus met uitstekende tracking.

foto: Junichi Shimizu

• Beschikt over een Focus Set-knop, focus limiter en handmatige scherpstellingsopties voor een betere bedieningservaring.

• Het objectief heeft een vochtbestendige constructie en een fluorcoating voor extra bescherming.

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe Tamron 90mm F/2.8 Di III MACRO VXD (Model F072) voor full-frame Sony E en Nikon Z-mount zal naar verwachting eind oktober verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van € 699,00 incl. btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: