Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD voor Nikon Z mount

Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD voor Nikon Z mount

De Tamron 50-400mm F4.5-6.3 VC is een veelzijdig en draagbaar zoomobjectief, geschikt voor een breed scala aan opnames, van 50 mm tot 400 mm, inclusief close-ups. Hiermee zet Tamron een nieuwe standaard in de categorie mirrorless ultra-telezoomobjectieven.

De Tamron 50-400mm F4.5-6.3 VC is een compacte ultra-telezoom die geschikt is voor Nikon Z-vatting full-frame spiegelloze camera's. Dit objectief biedt een brandpuntsafstand van 50mm tot 400mm, wat een breder bereik biedt dan de gebruikelijke 100-400mm zoomobjectieven.

Met een zoomverhouding van 8x, beginnend bij 50mm, combineert dit objectief een kleiner en lichter ontwerp met een grotere veelzijdigheid door een bredere beeldhoek bij de kortste zoominstelling.

De 50-400mm F4.5-6.3 VC is opmerkelijk compact, met een lengte van 185,8 mm en een gewicht van 1180 gram. Ondanks zijn compacte formaat biedt het objectief een hoge beeldkwaliteit bij alle brandpuntsafstanden, mede dankzij de strategische plaatsing van speciale lenselementen.

Dit objectief maakt gebruik van Tamron's VXD lineaire scherpstelmechanisme voor stille en responsieve scherpstelling, in combinatie met Tamron's VC-beeldstabilisatiesysteem, wat zorgt voor grote veelzijdigheid in verschillende opnamesituaties.

50-400 mm zoom

Teleobjectieven worden doorgaans gebruikt voor het fotograferen van onderwerpen op afstand, maar de 50-400mm F4.5-6.3 VC biedt daarnaast de mogelijkheid om onderwerpen van dichtbij vast te leggen. Het objectief kan tot een halve ware grootte (1:2) vergroten bij dichtbijfotografie en heeft een minimale scherpstelafstand van 25 cm bij 50 mm, wat het geschikt maakt voor gedetailleerde close-up opnamen. Hierdoor biedt het objectief extra flexibiliteit binnen het bereik van een telezoom.

foto: Masato Terauchi

Het objectief is ontworpen met ergonomie in gedachten, met een verbeterde behuizing voor comfortabel gebruik en een USB-C poort voor de door Tamron ontwikkelde Lens Utility-software. Deze software biedt functies zoals een Focus Limiter om het scherpstelbereik aan te passen. Daarnaast is er optioneel een Arca-Swiss compatibele statiefgondel beschikbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD voor full-frame Nikon Z-mount is naar verwachting eind september verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 1.449,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: