Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art Sony E-mount objectief

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art Sony E-mount objectief

De Sigma 28-45mm F1.8 DG DN | Art is de eerste fullframe zoomlens met een constante maximale diafragmaopening van F1.8. Deze lens biedt scherpte en helderheid die vergelijkbaar zijn met die van een primelens en voegt een veelzijdige optie toe aan de Art-lijn van Sigma.

Deze groothoeklens is uitermate geschikt voor landschapsfotografie en biedt door zijn brede beeldhoek ook uitstekende mogelijkheden voor architectuurfotografie, met minimale vervorming. Daarnaast zorgt de lens voor een natuurlijk perspectief bij portretten en is hij bij uitstek geschikt voor straatfotografie, waar je met subtiele precisie te werk kunt gaan.

De lens is voorzien van intern zoommechanisme, heeft een minimale scherpstelafstand van 30 cm door het hele zoombereik en gebruikt een filtermaat van 82 mm. Ondanks de hoge lichtsterkte en uitgebreide functies blijft het gewicht van de lens onder de 1 kg.

De maximale diafragmaopening van F1.8, voorheen uitsluitend beschikbaar bij primelenzen, biedt fullframe camera-gebruikers de mogelijkheid om ook in omstandigheden met weinig licht te fotograferen en fraaie bokeh te bereiken, met behoud van de flexibiliteit van een zoomlens.

Door het interne zoommechanisme blijft de lengte van de lens onveranderd, ongeacht de gekozen brandpuntsafstand of scherpstelafstand. Dit zorgt voor gebruiksgemak bij handheld fotografie, biedt extra stabiliteit bij gebruik op een statief of gimbal, en verhoogt de bescherming tegen stof en water.

De minimale scherpstelafstand van 30 cm blijft consistent over het gehele zoombereik, met een maximale vergrotingsfactor van 1:4 aan het tele-einde. Dit maakt nauwkeurige close-up opnamen mogelijk zonder verlies van scherpte.

De Sigma 28-45mm F1.8 DG DN | Art heeft een scherpte en definitie vergelijkbaar met die van primelenzen. Dankzij Nano Porous en Super Multi-layer coatings produceert de lens heldere beelden - zelfs in tegenlichtsituaties – en worden ghosting en flare tot een minimum beperkt.

De lens is voorzien van een stof- en spatwaterbestendige behuizing, ontworpen om goed bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft de frontlens een water- en olieafstotende coating, wat de lens duurzamer maakt en het onderhoud vergemakkelijkt.

De Sigma 28-45mm F1.8 DG DN | Art is verkrijgbaar voor € 1.499,-.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: